روغن هسته انگور
روغن هسته انگور چنان كه از نامش بر ميآيد از روغنياست كه از هستهٔ انگور به دست ميآيد. اين روغن فاقد سديم و كلسترول بوده و ميزان اسيدهاي چرب غير اشباع آن تا ۹۰ درصد ميرسد. خاصيت آنتي اكسيداني عصاره انگور ۵۰ برابر بيشتر از ويتامين E و ۲۰ برابر بيشتر از ويتامين C است .
خواص درماني و پزشكي
اسيد لينولنيك براي توليد هورمون هايي مثل پروستاگلاندين ضروري و در پيشگيري از لخته شدن خون در رگها و تورم شريانها موثر است.
روغن هسته انگور به طور طبيعي فاقد كلسترول است به همين دليل اين روغن با پايين آوردن مصرف چربي اشباع شده خطر بيماريهاي قلبي و ديگر مشكلات گردش خون را كاهش ميدهد.
استفاده از روغن هسته انگور چه به عنوان چاشني و چه در پخت و پز روش قابل توجهي براي كاهش چربيهاي اشباع شده در برنامههاي غذايي است.
اين روغن در حالي كه خاصيت ازدياد ميزان كلسترول مفيد يا اچ دي ال را دارد ميزان كلسترول مضر يا ال دي ال و تري گليسيريد (نمكهاي آلي حاصل از تركيب گليسيرين و اسيدهاي چرب ) را كاهش ميدهد.
خصوصيات روغن هسته انگور سبب ميشود تا به ميزان زيادي از عوارض قلبي و بخصوص از تصلب شرايين پيش گيري شود.
روغن هسته انگور به سبب خاصيت نرم كنندگي و نيز تطابق با لوسيونها و كرمهاي آرايشي به مقدار زيادي در توليد لوازم آرايش كاربرد دارد.